Ons adres:

E-mail: svk@scoutnet.be

Scouts

Vriendenkring Merksem vzw

Wie zijn we ?

Wat is de Scouts Vriendenkring Merksem ?

 

De Scouts Vriendenkring is een vereniging van oud-scouts en sympathisanten van de scoutsbeweging. Door onze eigen activiteiten houden we de onderlinge vriendschap van onze leden levend.

 

Wat is ons doel ?

 

Wij trachten vanuit een belangloze en vrijwillige inzet van onze leden steun te verlenen aan scoutsgroepen die onze hulp vragen.

 

Wat hebben we al gedaan en doen we momenteel ?

 

In het verleden zorgden we voor vervoer voor de Zonnepinkers, organiseerden we een jaarlijks Welpentreffen (ons Volksfeest) en waren we actief aanwezig op tal van bals, barbeques, recepties, dit om op te dienen, te tappen, enz.

 

 

 

Tegenwoordig zorgen we vooral voor logistieke steun in de vorm van onze tenten-uitleendienst, die voor scoutsgroepen overigens gratis is. Onze ploeg staat evenwel klaar om, indien er een vraag van een groep komt, ook op andere gebieden ondersteuning te geven. Het moet natuurlijk wel binnen onze mogelijkheden liggen.

 

 

 

 

 

 

Hoe kan de Scouts Vriendenkring jouw groep helpen ?

 

Dat weten we eigenlijk niet, maar er zijn heel veel mogelijkheden.

 

Stel dat je met je jongverkenners een pioniervergadering wil ineen steken, maar je zou graag wat extra techniekenkennis bij de hand hebben. Die kennis is bij ons te vinden.

Of je organiseert een fantastisch spel voor je welpen of kapoenen op het Fort van Merksem maar het weer ziet er niet al te best uit. Wel, wij hebben een lokaal waar je eventueel binnen kan om bijvoorbeeld je boterhammen op te eten en je wat te warmen.

 

 

Dit zijn echter maar enkele voorbeelden. Er is echt wel veel meer mogelijk. Dus als je in een situatie zit waarin je wel wat hulp of steun kan gebruiken, dan weet je nu waar je moet zijn! Wij zullen in elk geval luisteren naar je vraag en als het binnen onze mogelijkheden ligt zullen we je met alle plezier helpen.